Vanaf maandag (16 jan) is het weer “de Week van het Brood”
Met dit jaar het thema : Volkoren, vol vezels, vol smaak.
De gezondheidsvoordelen van volkoren spreken voor zich. Door de vele voedingsstoffen heeft volkoren een gunstig effect op de gezondheid. Er is wetenschappelijk bewijs dat de combinatie van vezels, vitamines, mineralen en bioactieve stoffen het risico verkleint op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Ook zijn er nieuwe aanwijzingen gevonden voor het verminderen van het risico op depressie door de inname van vezels.
Volkoren brood wordt gemaakt van de hele graan korrel, de volle koren/ korrel dus.
Hiermee blijven alle voedingstoffen in het brood.
Eigenlijk het is voor de bakker het makkelijkste brood om te maken, want een goed volkorenbrood bestaat maar uit 1 graan.
We zullen de aankomende week (en daarna) laten zien wat je allemaal met volkorenbrood kan doen en maken. Want het heeft misschien een saai imago, maar dat is volkorenbrood (mits goed gebakken) zeker niet.
En dat goed maken en bakken kunnen wij toevallig erg goed
Aankomende week is ons volkorenbrood in de webshop (alleen online) in de aanbieding voor maar € 2.95 per heel brood !